• nl
+31 488 44 14 24 NL

In korte tijd veel leren – ontmoet Arjan

In korte tijd veel leren – ontmoet Arjan

“Ik ben Arjan van Zwam, 34 jaar oud en sinds een halfjaar werkzaam bij Sluiter Machining. Voordat ik hier kwam werken kende ik het bedrijf nog niet, maar na de eerste kennismaking wist ik dat het goed zou komen. Hendrik en ik hebben bij de verschillende machines gestaan en gekeken hoe en wat. Zo leerden we elkaar niet alleen kennen, maar kwam ik er ook beter achter wat Sluiter Machining nu precies doet. Dat was een leerzame eerste kennismaking!”

Hoe is het eerste halfjaar bevallen?

“Heel goed! Mijn baan is erg afwisselend. Je staat geen moment van de dag hetzelfde te doen. We bouwen producten hier echt vanaf nul op en dat vraagt elke keer weer speciaal denkwerk. Hendrik kijkt met je mee hoeveel materiaal nodig is, hoe groot of breed iets moet of kan zijn. Vervolgens bekijken we een 3D-model en bestuderen we welke handelingen nodig zijn om iets te maken. Het is dus echt een mooi samenspel van werken met machines en werken met de computer. De machine gaat voor jou aan de slag, maar jij moet hem wel aansturen! Dat vraagt nauwkeurigheid. Hoe je iets maakt is altijd op meerdere manieren in te vullen, ik vind het interessant dat je na een vrij korte tijd al leert hoe je op de ‘Sluiter manier’ iets maakt. Dat leer je hier van je collega’s en van Hendrik.”

Wat vind je zo prettig aan de manier waarop jullie werken?

“We zijn een kleine club, dus de lijnen zijn kort. Er heerst hier een hele open cultuur, als je iets wil vragen kan dat gewoon. Je hoeft geen afspraak of dergelijk te maken, we hebben weinig deuren, maar de deuren die er zijn staan altijd open. Zeker in het begin, als je net bent begonnen, is het prettig dat je wordt geholpen in hoe je jouw werk kunt doen. Je staat met een kleine groep mensen dicht bij elkaar, dus je kunt altijd bij iemand terecht.”

Hoe vind je het werkgebied waarin je nu werkt?

“Het is een interessante markt. Onze klanten vragen ons steeds nauwkeuriger te werken, met nog meer focus op kwaliteit. Dankzij de certificaten die Sluiter Machining draagt weten klanten ook dat wij aantoonbaar kunnen maken hoe onze processen in elkaar steken, maar ook dat we aantoonbaar kunnen maken dat we altijd streven voor de hoogste kwaliteit.”

Wat wil je nog leren de komende tijd?

“Ik wil nog beter leren hoe we snel en nauwkeurig complexe producten kunnen maken. Als je kijkt naar het machinepark dat we hebben staan, je werkt hier gewoon met de allerbeste producten. Daar wil ik nog beter in worden. Als Hendrik iets doet, dan doet hij dat goed. We doen ons werk niet half, en dat gaat ook bij mij al de goede kant op! Je krijgt hier wel eens een tekening binnen, dat je denkt van…hoe gaan we dit doen? Dan praten we er met elkaar over, kom je tot nieuwe inzichten en gaan we het gewoon maken. Dat vind ik prachtig, dat geeft echt energie.”

We hebben bij Sluiter Machining op dit moment een vacature openstaan. Lijkt het je interessant om hier meer over te weten? Bekijk de vacature van Sluiter Machining hier.

Delen:

Overige berichten

Het team klikt goed met elkaar – ontmoet Arie

"Mijn naam is Arie, 57 jaar oud en ik ben een van de oudsten binnen Sluiter Machining. Toen ik...

Je eigen gang gaan – ontmoet Marien

“Ik ben Marien, 32 jaar oud en alweer ruim 3 jaar werkzaam bij Sluiter Machining. Vroeger heb...

Van je hobby je werk maken – ontmoet Fabian

“Ik ben Fabian, 32 jaar oud en nu ongeveer zes jaar werkzaam bij Sluiter Machining. Ik ken...

Sluiter Machining behaalt nieuwe certificaten!

Met trots kunnen we meedelen dat Sluiter Machining twee certificaten heeft behaald.
Het...